Häst

Nät-hat.

Jag och D-ponnyn Brolötens Grafit RC 70

Det finns överallt. Det är inte bara speciellt bland hästfolk, utan generellt. Men i hästvärlden tar allting som en extra uppsving. Det börjar med att någon lägger upp en bild på sig själv på sin häst. Under bilder skriver vederbörande alltid ”Jag vet att min sits är dålig” eller ”Hästen är precis inriden”/”Hade en dålig dag” eller någon annan ursäkt. Jag förstår inte vad man är ute efter när man skriver så? Varför lägger man upp bilden i första hand om den nu är så j-a dålig att man måste ursäkta allting på hela bilden? Då kunde man ju lika gärna lagt upp en svart bild och skrivit ”Jag hade linsskyddet på, men vad tycks?”.

Stickad mössa, mjukis byxor och LIMEGRÖNA foppa-tofflor.

Att ta kort på någon annan random person och sedan lägga upp på internet med åsikter om att en person är för tjock, hästen är för ful, fel ras, fel storlek är bara så fruktansvärt ointressant. Ditt liv måste vara så fruktansvärt intressant eftersom du känner att du har rätten att tycka och tänka om hur andra människor lever sitt liv? Jag förstår inte hur man orkar lägga energi på att andra människor göra saker på olika sätt? Livet hade varit bra ruttet om alla människor hade sett ut, gjort eller betett sig på exakt samma sätt. Eller? Är det verkligen så påfrestande att under några minuter av sitt liv se en person som, enligt dig själv, inte passar in i måttet?

Jag och D-ponnyn Smoothie E

Jag har aldrig varit speciellt intresserad av att se ut eller bete mig som alla andra. För mig spelar det precis ingen som helst roll att någons ridbyxor inte är Kingsland eller om deras häst är en Tinker-korsning. Det jag däremot stör mig på kopiöst är när folk gnäller och inte förstår.
* Det är INTE konstigt att din 7 år gamla travhäst går sönder på en gång när den äntligen börjat komma upp i kondition och du kan hoppa 80 cm hinder. Det fanns förmodligen en anledning till varför den inte kunde gå på travet. En travhäst är inte gratis att avla fram så jag har väldigt svårt att tro att någon bara skulle slumpa bort den för att det är kul.
* Det är inte konstigt att din New Forest/Ardenner/Shetland korsning inte får högre än 50% i en LC, den är varken avlad, formad eller kapabel att få högre poäng.
Men för allt i hela världen – ni får jättegärna ha de här hästarna och älska dem precis hur mycket ni vill! Men kom inte och gnäll när saker och ting inte fungerar?
* JA, det finns undantag som bekräftar regeln det finns travhästar som hoppar 1,50m hinder och det finns de lustigaste korsningshästarna som tävlar framgångsrikt i dressyr och hoppning – MEN DET BETYDER INTE ATT ALLA GÖR DET!

Kom inte och gnäll när inte en enda bild blev bra på er från ridningen igår – GE FAN I ATT LÄGGA UPP DEM ISTÄLLET. Jag blir så sjukt provocerad av att människor lägger upp bilder, som de själva anser är katastrofala, men sedan blir ARGA över att andra helt oberoende människor bara stämmer in i klagokören. Hallå, du bad om det.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.