Häst

Jag ÄLSKAR sommarregn!

Det har varit väldigt välbehövligt här i Kronoberg de senaste dagarna. Regnet alltså. Det var så fruktansvärt torrt i backen igår att leran brann… Igår roade jag mig med att plocka sten i Bingos hage. Nu skrattar alla som vet hur det är att bo i Småland. Här är det stenåker för hela slanten. Jag fick till en riktigt fin liten hög med sten som numera ligger på bergsknallen i hans hage. Jag ska försöka ta en bild på det imorgon när det inte regnar längre.

Idag hade jag hand om Louise Quarter ’Triple The Price’, Trixie, eftersom Louise är på Gotland och flyttstädar. När jag hade fixat allting i stallet och tagit in en dyngsur Bingo Bell så hämtade jag Trixie i stohagen. Hon följer så snällt med, uppfostrad och allt. När jag började borsta henne så märker jag till min förskräckelse att hennes ena framben är lite tjockare än det andra. Suck! Jag som skulle ut och rida! Jag kletade in hela benet i Arnika och sedan väntade jag en stund. Efter några minuter så hade svullnaden börjat att avta och Trixie ömmade inte lika distinkt vid beröring längre. Så jag bestämde mig (i samråd med Louise såklart) för att linda benen och sedan ge mig ut på en liten skrittur – något jag VERKLIGEN behövde idag för att rensa min hjärna.

Är det rätt nu ?

Det här med western, är ju inte riktigt min grej. Jag har alltså ALDRIG tidigare sadlat en western häst. Så, det var ju lite av en utmaning. Jag märkte att jag kommer ha träningsvärk i armarna i morgon, för jisses va tunga dessa sadlar är! När jag hade baxat upp den stora sadeln på hästryggen så kom vi ju till det roliga, den här sadelgjorden är ju inte som alla andra. Louise hade visat mig att jag ska fästa den som i 2 varv. Jag började först på det hållet jag trodde – det var fel 🙂 Så det var ju bara att ta loss och börja om. Jag tog för säkerhetsskull en bild och skickade till Louise. Jag fick till svar : ”Helt korrekt! Man skulle kunna tro att du är född westernryttare!” – HAHA! Så barnsligt nöjd över mig

Min första western-sadlning !

själv. Men jag erkände för Louise att jag fått pröva ett par gånger 😉 Jag lovar att jag säkert satt och flinade i flera minuter innan min stora ego-boost hade gått över. Men det kändes riktigt bra att få en skjuts i rätt riktning idag.

Sedan skrittade jag och en ganska glad Trixie iväg i regnet. Jag märkte knappt att det regnade förrän vi var på väg hem igen då det rann regn innanför mina ridbyxor. Då var jag blöt. Riktigt blöt. 🙂 Vi har tydligen jättefina ridvägar direkt ut i skogen. Långa sandvägar i underbar smålandsskog. Jag satt och undrade hur Trixie skulle reagera om vi mötte en älg där ute i den småländska skogen. 😉 Vet inte om det är så gott om älgar på Gotland direkt? Hon kanske skulle börja valla den som om det vore en ko? 🙂

Här är en bild på Trixies pappa, Boogies Pistol 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.