Alfons,  Häst

Alfons ❤

Jag känner ändå att det är dags att presentera världens mesta kines – Alfons.

Alfons är en 2 år gammal Chinese Crested Hairless Dog född hos Lisa Johnsson, Kennel Lisar’s i Båstad. Han är brun och vit med ett blått höger öga.

Alfons är världens kanske mesigaste hund. Allting i hela världen är läskigt, utom Moa förstås. Alfons alldeles egna Kleiner Münsterländer som bor hos Jannica och Jonas i Getinge. Men första gången de träffade så skrek Alfons för sitt liv och vågade inte komma ur sin bur. Nu sådär 2 år senare så låter han Moa använda honom som boll när hon, under lek, skickar honom rullandes över gräsmattan 😉

Alfons är också världens enklaste hund. Han följer snällt med mig överallt. Det är väldigt sällan som jag ens har med mig ett koppel till Alfons.  Jag kan ha med mig Alfons överallt. Om det så är på SCS årsmöte, riksutställning eller dylikt så är Alfons självklart med. Han är till och med med mig på jobbet på Borgmästern (serviceboende i Växjö) och jobbar ibland. Han är älskad och omtyckt av i stort sätt alla. Han är väldigt lätt att tycka om eftersom han är så ful att han är söt.

Det är också en stor fördel att han är allergivänlig och inte fäller någon päls. Även om det tog nästan ett år att få honom rumsren så har han varit väldigt lättlärd med mycket annat. Han går inte in i hagar eller i boxar. Han håller sig långt borta från Monarch (som jagade honom ur sin hage en gång förra året). Han aktar sig och lyder kommandona ”Stanna”. ”Gå ut”, ”Gå och lägg dig”. Sen kan han inte så många andra, men jag har faktiskt inte behövt använda så många fler.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.