Häst

Sto som sparkar och skärsår i karleden…

Jag hade räknat med att Hirondelle skulle komma i brunst idag och det hade hon. Men väldigt uppenbart så brunstade hon inte tillräckligt mycket. Även ett brunstigt sto kan till en början vara irriterat för att efter ett tag uppvisa östrusbeteende.

Hon stod jättesnällt för Bingo tills han hoppade upp då slog hon. Han prövade 2 gånger men fick en spark på halsen så då vågade han inte gå nära. Det kan vara så när stona brunstar att de inte släpper på hingsten förrän det är högbrunst. Hirondelle har gått på fribetäckning innan och säkert inte släppt på hingsten förrän de verkligen varit dags.

Bingo var klok och gick undan, han stod väldigt långt ifrån och nosade på henne för att undvika att bli sparkad och sedan visade han henne inget intresse så då avbröt vi. Vi får pröva igen imorgon och se om hon står snällare. 🙂 Jag är stolt över Bingo som går undan istället för att försöka betäcka henne när hon slår.

Skärsår

En annan som var lite ledsen idag var Monarch. Han är hur lugn och cool som helst, vilket är JÄTTESKÖNT. Det har varit lite av ett stressmoment hela dagen om han skulle stanna i sin egen hage. Men han gick och strosade och betade när vi kom till stallet. Däremot när jag passerade fönstret ut emot hans hage så stod han och sparkade med ena frambenet i luften. Vad i hela friden håller han på med tänkte jag även fast första instinkten sa att han hade ont någonstans. Så jag gick ut och mycket riktigt, 2 stora sår i vardera karled fram hade han. Lilleputt, jag förstår att han har ont och är lite nedstämd. Så jag gick kvickt in och hämtade Salicylsalvan och smorde in honom väl. När jag såg och kände på dem först så kändes det mer som mugg, men nu när jag tittar på bilden så ser det rätt uppenbart ut som om han har skurit sig på eldtrådarna när han har gått genom staketet. Mattes lilla stjärna.❤

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.