Häst

Lugnet efter stormen…

Idag hade Bingo inget näsblod eller någon feber. Igår vid 17 hade han 37,8 så det kändes riktigt bra.

Jag ringde till veterinär Beckman i måndags när jag körde hem. Hon tyckte att jag skulle ha is i magen och vänta ut stoets brunst. Jag är så otroligt tacksam att jag har erfarna människor att ringa för Beckman hade ju självklart rätt. Idag stod Hirondelle som ett ljus vid betäckning. En stor sten föll från mina axlar. Det kändes så skönt att få till en lyckad betäckning idag.

Bingo blödde inget näsblod och hade 38,1 i temp några timmar senare. Underbart att det går åt rätt håll!

Jag kommer aldrig vara fullärd. Jag är väldigt glad och tacksam att jag har människor jag kan ringa och fråga när jag ställs inför nya, för mig, annorlunda scenarion. Jag (och Bingo) lärde oss att inte vara för snabba med betäckningen eftersom alla ston inte står förrän vid högbrunst.

Imorgon ska Brolötens Cinnabar få träffa Bingo. Det är väldigt omvälvande att ha Cinnabar hos mig. Hon är precis som Grafit en liten bit Brolöten-historia!

20120518-172513.jpg

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.