Häst

Uppdatering

Det var ett tag sen ni fick en uppdatering om vad jag och Monia har sysslat med den senaste tiden, anledningen är den att jag har skrivit i fel lösenord så jag trodde Nanna hade tagit bort mig från sin blogg. Tur att det inte var sant, så nu ska ni få dagliga uppdateringar igen om Monia.

Jag tror slutet på vår uppdatering var när jag trodde Monia hade ont i munnen så vi åkte ner till Stavs hästklinik där de har tandläkarmottagning två gånger i veckan. Tandläkaren vi hade var jättetrevlig och lärde mig massor om hästarnas tänder, sånt gillar vi!
Monia hade slitit lite snett och var vass på sina ställen som hade resulterat i små sår. Hon tvättade rent monias munhåla och slipade ner det vassa och tog bort ett litet kariesangrepp.
Efter Monias mun blivit fixad har det gått mycket bättre att rida. Hon hänger sig inte lika mycket i bettet och jag har mycket bättre kontakt. Vi ska tillbaka om ett år igen för en ny koll.

Vi har även vart iväg på en pay n jump! Vi hoppade 80 och 90cm. Vi var nolla i 80cm men i 90cm klassen fick vi två bommar ned. Vi fick pet ned för att jag inte fick ihop henne och hon blev för lång, till nästa tävling ska jag köra på en ny tacktik. Jag har märkt att i första klassen är Monia mycket lugnare, i andra vill hon bara springa och blir liksom för explosiv så jag har svårt att hinna plocka upp henne emellan hindrerna. Visst är det roligt att hon tycker det är så roligt med hoppning men man vill ha lite kontroll på banan också 😉 Så i nästa klass ska jag hoppa fram mer emellan klasserna så hon blir tröttare och inte ser första klassen som uppvärmning bara.
Nästa hopptävling har jag planerat in den 3:e juni då det är KM på Tyresö ryttarförening, klubben jag rider för. Skulle vara roligt om flera privatekipage är med den här gången då vi var ensamna förra året och fick rida utom tävlan.

Vi har även fortsatt att hoppträna och det går bara frammåt. Träningen igår var dock ett undantag då det var första utomhusträningen med jättetungt underlag. I början ville hon bara springa och var explosiv som jag vet inte vad. Hon stressade upp sig alldeles för mycket så när vi skulle hoppa bana var hon jättetrött både för uppstressningen i uppvärmingen och underlaget. Men vi jobbar på!