Häst

Olsagården

Monarch på sommarbete 2011

Här på Olsagården flyter livet på. Tyvärr har vi alldeles för dåligt hö så hästarna tar sig väldigt långsamt. Långsammast av alla hämtar sig Monarch som tappade väldigt mycket under sin vecka i Halmstad. Jag sitter just nu och lusläser internet för att försöka hitta ett bättre hö. Jag lägger idag ner massor med pengar på extra foder, som egentligen är helt onödigt om vi hade haft ett bra hö. Det höet vi har idag är ganska dammigt, väldigt torrt och inte speciellt grönt längre. Precis som mycket annat hö såhär sent in på förra säsongen.  Så jag försöker mig på att hitta något som är lite bättre.

Att leta efter hö gör bara att jag längtar ännu mer efter mitt eget stall, med foder som jag väljer och bärgar. Istället för som det är nu… Det är dyrt att ha häst, men det blir bara dyrare av att inte ha ett bra grovfoder.

Här har vädret varit omväxlande. Igår när BB betäckte Cinnabar så var det visserligen uppehåll men det var ju inget direkt romantiskt varmt sommarväder. Det har börjat komma lite regn av och till så gräset har tagit lite bättre fart än innan men än så länge så växer det väldigt trögt i hagarna.

Annars händer det inte alltför mycket hos oss. Hästarna är ute hela dagarna. BB har börjat äta sitt hö i hagen igen något som han helt glömde bort i början av Maj när betäckningarna satte igång. Det är väldigt skönt att se att han nu kan få lite lugn och ro och faktiskt äta så att han inte förtvinar bort. Monarch går i sin gräshage i backen och verkar ganska nöjd med livet. Däremot så vill han väldigt gärna komma in runt klockan 17. Då står han och väntar vid grinden 🙂 Häromdagen prövade han om det fanns el på tråden, det fanns det så han for baklänges en bit och vågade inte pröva staketet en gång till. 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se