Häst

Lite av skytteltrafik just nu !

I tisdags åkte Hirondelle hem och de passerade veterinären på vägen som sa att allting såg bra ut, ingen vätska i livmodern. Nu håller jag tummar och tår att hon är dräktig vid kontrollen 25/6!

Efter att Hirondelle åkt så anlände Poetic Lilly som är till hälften connemara. Hennes pappa heter Poetic Justice RC 81 och hennes mamma är ett sto med okänd härstamning. Hon är uppfödd hos Pia och Ted Netterqvist så jag kan anta att hon i sin ungdoms dagar har varit en fena på att hoppa! Ännu lite roligare då att de vill komma och betäcka med Bingo som faktiskt också är en fena på att hoppa. Lilly var inte i brunst när hon kom men jag hoppas att hon får fart på maskineriet så snart som möjligt.

Idag kom ytterligare ett sto till Bingo Bell. Carnaby Twice Sparrow RC 950 efter Lofty Roderic RC 74. En otroligt söt liten dam med en hjärtformad stjärna mitt i pannan. Ida, som hon kallas, var väldigt brunstig så henne betäckte vi på en gång. Hon ville inte ens gå ut ur stallet när hon hade hälsat på Bingo. Hela betäckningen gick snabbt och lätt med ägarinnan och alla barnen som åskådare. Sedan släppte vi ner Ida till Cinnabar och Lilly så nu får Cinnabar hålla reda på damernas brunster åt mig, vilket hon gör med bravur.

Tack till min älskade Jonas som ställde upp som handler i vanlig ordning. ♥

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se