Häst

Stuteribesök på Gevas och Bjennesby

Igår träffades vi ett glatt litet gäng hos Kerstin Johansson, Bjennesby Stuteri, utanför Sävsjö. Jag fick med mig Emelie att titta på alla dessa fina ponnyer och även för att agera co-driver och kartläsare när vi krånglade oss igenom skog och mark och över en järnväg för att komma till Kerstin. Snacka om att bo idylliskt. Det var verkligen jättevackert där ute på det Småländska höglandet och Kerstin hade många fina ponnyer. Hon visade upp en förvånandsvärt vit Hagens Zephyr RC 93 (med tanke på leran i hans hage), en välvuxen och väldigt fin Vox Pop de l’Aulne RCB 7. Voxpop hade verkligen vuxit i sin kostym sen hingstpremieringen i april då han var lite valpig. Jag hade ju såklart ingen kamera med mig, som vanligt, så jag tog faktiskt inte en enda bild. Som tur var, haha, så tog Carina (Woolpacks) och Inger (Axtorna) ungefär 2 miljoner bilder så jag kanske kan tigga till mig en bild eller två av dem! 🙂

Kerstin hade fått 2 hingstföl i år en efter Hagens Ryan RC 76 och en efter Calvin Klein RC 89 (som numera är ägd i Finland och exporterades tidigare i vår). Hingstfölet efter Calvin var en liten fux som påminde mycket om Fia, med bläs och vita ben. Den såg dock ut att bli skimmel som vuxen.

Jag föll för ett stoföl efter Finlandsbaserade Rockfield Scarface 14 C, Bjennesby Robyn. Kerstin lånade Scarface 2009-2010 och jag gick faktiskt gå med honom mellan klasserna på RIKSEN 2009. Riktigt roligt uppdrag. Det är faktiskt min hand man ser till vänster i bild 😉

Sedan tog vi oss från Bjennesby efter avkunnat årsmöte i ConnemaraVäst och många fina ponnyer till Stuteri Gevas i Vret utanför Alvesta. Lustigt hur nära jag och Eva som driver stuteri Gevas egentligen bor! Eniro.se visade oss helt vilse så vi hamnade i Hjortsberga innan jag via telefon kunde lotsas till Eva i Vret.

Eva hade också fått 2 föl i år. En efter Touchwood Winstin RC 91, vilket var den första fölungen jag någonsin sett efter Winston! Sen hade hon en efter Hagens Ryan RC 76. Eva hade också ett jättefint sto efter Rockfield Scarface 14 C, Gevas Melanie.

Vi var ändå Lofty Stuteri, Stuteri Valorous, Woolpacks Stuteri och Axtorna Stuteri på vårt lilla Stuteribesök. Det var väldigt trevligt och till och med Emelie tyckte att det var roligt att åka och titta på andra connemaror än de två nötterna jag har hemma i stallet. 🙂 Skönt, nu har jag snart fått Emelie avelsbiten oxå 😉

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se