Häst

Betäckningar

Hirondelle -94

Som ni läste så är Hirondelle tillbaka hos Bingo igen. Hon var inte dräktig vid 15 dygns kontrollen men hade ”stora ägg” så veterinären sa åt dem att åka till hingsten på en gång. De lastade av Hirondelle vid 16:30 tiden och jag gick ner och tog in Bingo. Jag tänkte att det är lika bra att visa henne på honom på en gång om veterinären sett stora ägg.
Hirondelle stod som en stenstod i stallet framför Bingo. Verkligen helt blickstilla. Det märktes dock på Bingo att han kände igen stoet för han var intresserad, men mycket försiktigare än vad han är med Brolötens Cinnabar t ex.

Vi tog ut Hirondelle och ställde henne där vi brukar betäcka och sedan gick jag och hämtade Bingo. Han var väldigt försiktig när han såg att det var Hirondelle och provhoppade upp en gång och kastade sig sedan undan för att inte bli sparkad (hon kickade efter honom när han hoppade av förra gången). Men hon rörde inte en fena. Vid ett tillfälle blev hon lite irriterad på Bingo för att han inte vågade gå fram riktigt så hon slog med ena frambenet – vilket resulterade i att Bingo ännu mindre ville gå fram utan stod snällt bredvid mig på behörigt avstånd.

Efter nån minut så släppte jag på Bingo igen och allting gick jättebra. Hirondelle stod fint och slog inte emot honom när han hoppade av. Mission accomplished!

Idag ska vi betäcka Hirondelle igen, min tanke är att detta är sista betäckningen och att hon inte tar hingst på tisdag i och med storleken på hennes ägg.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se