Häst

Monia- bångstyrigare än en shettis!

Jag har bestämt mig för att Monia inte ska gå på bete den här sommaren anledningarna är för att Monia har haft sommarbete i mer än halva hennes liv, hon är redan i bra hull och jag vill rida och tävla henne i sommar med bästa förutsättningarna! Så för några dagar sedan flyttade vi Monia till en skogshage med hennes gamla stora bästa hästkompis som hon gick med förra året. Det första de gjorde när de möttes igen i hagen var att äta ur samma höhög.
För de som missat är Monia en mästare på att rymma och hitta på galna ideér, så varje dag har hon rymt in i sin gamla hage där det finns mer gräs, ”gräset är grönare på andra sidan”. Blir jag ens förvånad? Nej! Monia lever upp till hennes smeknamn i stallet- stallets Mulle. Imorgon är jag äntligen ledig och ska stängsla om hagen för att göra den mindre rymvänlig för henne, jag har nämligen hittat stället hon krypt ut ur hagen. Det var inte så svårt att hitta för stället där hon krypt under är det en jättestor vatten pöl och Monia har lera upp till magen…

Annars den senaste tiden har vi vart på Runsten och hoppat pay n jump. 80cm var vi felfria på och 90cm fick vi stopp pga att solen låg på hindrena som hon tidigare hade hoppat. Så nu ska vi hoppa riktiga tävlingar istället, tyvärr fanns det inte många i sommar men vi laddar inför connemara riksen

Idag red jag ett dressyrpass på vår volt. Monia var riktigt mjuk och fin, lite svårare i höger varv än vänster men vi tränar på det. Jag red mycket öka och minska storleken på volten för att hon skulle lyssna på mina skänklar när jag skulle flytta henne ut från volten. Sedan avslutade jag med en övning där jag red upp på medellinjen och flyttade skänkelvikning ut till spåret och red sedan öppna på långsidan. Blev ett bra pass även fast både jag och Monia var rätt slöa i värmen.