Häst

Bingo är färgtestad!

Blueeyed cream (BEC) – Blåögd gräddvit (BÖG)

Idag kom då äntligen resultatet på färgtestet som jag skickade in för en vecka sedan. Och det visade sig mycket riktigt att Bingo Bell RC 112 är född gulsvart, han är således bärare av den gula genen som kan resultera i blueeyed cream avkommor. Jag hade ju såklart hoppats på att Bingo skulle vara född svart men hans väldigt ljusa ögon fick mig att betvivla att han skulle vara det. Han har väldigt typiska ”Bell Dara-ögon” alltså ljust gula ögon och inte så mörka och bruna som Monarch har till exempel.

Det är ibland svårt att se om fölet är gulsvart eller svart när det föds. Brolötens Joop RC 82 till exempel ser på bilden som fölunge ut att vara väldigt, väldigt svart. Men han är bärare av gulgenen han också och är således född gulsvart. Bingos mamma, Cameroon Belle är gulbrun och hennes pappa Brantshammar Bell Dara RC 29 var också gulbrun så egentligen är det inte konstigt alls att Bingo är född gulsvart, men man kan aldrig vara säker. Men nu är jag helt säker på att Bingo är född gulsvart vilket känns mycket skönare att kunna säga till stoägare när de undrar.

Ägarinnan till Carnaby Twice Sparrow RC 950 blev jätteglad när jag sa att fölungen kan bli gulbrun med hennes sto. Hon ville väldigt gärna ha en gul connemara och frågade om hon inte kunde få köpa Cinnabar, för hon var så himla fin 😉  Såklart hon är, hon är ju en Brolöten ponny ♥

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se