Häst

Hoppträning

Gårdagens hoppträning gick super verkligen! Kändes väldigt skönt efter förra hoppträningen som gick katastrofalt dåligt då vi hoppade på hackamore. Igår hade jag på det fasta tredelade bettet igen och hon var verkligen fin!
Vi värmde upp som vanligt och sen hade vi en jättelång bomserie med några upphöjda bommar i med olika avstånd för att vi skulle hitta takten och det gick jättebra! Monia som har en tendens att öka hade samma takt hela tiden. Efter det satte vi upp travbomserien till en studsserie och på slutet var det en oxer. Det gick också jättebra, jag lärde mig att verkligen låta Monia sköta jobbet själv annars har jag en tendens att vilja hjälpa henne för mycket!

Vi avslutade träningen med en bana med lite omhoppningssvängar och det gick jättebra. Vi fick till en dålig runda på hela träningen där det blev tuggummiridning men vi gjorde om linjen och då gick det mycket bättre! Så jag är jättenöjd över träningen.
Det här var sista hoppträningen för i sommar för nästa vecka drar nästan hela min grupp och Camilla min tränare på meeting så vi har gjort upp en plan till connemara riksen. Monia ska få lite hoppvila nu och jag ska trimma dressyr, sen några veckor innan riksen så ska min tränare ha privatlektion för mig istället i hoppning, vi har även gjort en plan på hur vi ska lägga upp ridningen veckan innan riksen, det känns jättebra!