Häst

Ett utdrag ur mitt huvud…

Det kliar i mina små avlar-fingrar. Känns konstigt att det är 2 år sedan jag sist hade ett föl. Monarch är snart 3,5 år och för honom väntar 3-årstest, inridning och utbildning för storsatsning mot dressyrtoppen. Jag har inte så många avkommor efter Grafit att förlita mig på längre, de äldsta är hela 19 år gamla om de fortfarande är i livet. Grafit har så länge jag ägde honom blivit nerkörd i sina skor pga fel stamtavla eller fel typ. Men han var faktiskt godkänd klass I och fått 40p på hingstpremieringen och han har DESSUTOM presterat bättre än majoriteten av våra andra connemarahingstar – jag förstår inte hur det inte kan ha någon betydelse. Han har, än så länge, inga diplomdöttrar eller guldbelönade avkommor överhuvudtaget men de få han har har varit eller är otroligt älskade familjemedlammar som tävlats flitigt eller på hobbynivå – är det inte det som är av den största betydelsen?

Det finns inte så mycket Brolöten-blod kvar ute på marknaden. De mesta jag ser är Janus, Finbarr, Hagens O’Chief e t c. Ibland dyker det upp en katt bland hermelinerna när jag läser att ett Brolöten-sto blivit mamma eller när jag ser en Brolöten-ponny till salu på nätet, Brolötens Noblesse just nu (som jag såg som 1 åring 1999). Än så länge finns 20 åriga Brolötens Joop RC 82 i livet men han är också den sista av Brolötens hingstar. Onyx är borta sen länge och Grafit har varit borta i snart 4 år.

Det känns extra roligt att ha Brolötens Cinnabar här hos mig. 20 år ung. Hon är en riktig Brolöten-ponny och de andra stoägarna som har varit här har tyckt att hon varit otroligt fin. Det var extra roligt att höra Chris Brolin säga ”du vet ju vilka connemaror jag tycker om”. OM jag gör. Det är ju den connemaran som JAG tycker om! Kanske inte så konstigt eftersom det är Chris connemaror som jag har som måttstock 😉

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se