Häst

BB är riden !

Idag red Emelie på Bingo för första gången på 2 månader. Han har blivit mycket smalare men han är precis som innan. Hur snäll som helst och såg verkligen LYCKLIG ut när vi sadlade och tränsade honom. Han fick ha sitt superfina Schumacher träns och Emelie har nu invigt det ifrån ryggen. Bingo skrittade iväg med öronen spetsade och rörde knappt en min när Emelie satt upp en bit ifrån gården.

Jag tog det säkra före det osäkra och hade Bingo på lina medan Emelie skrittade. Allra mest egentligen för att kunna hålla i honom när hon satt upp. Men han stod så snällt och väntade. Han hade dock lite bråttom iväg sen, precis som vanligt. Sedan skrittade han snällt iväg och lät sig bli styrd åt båda hållen. Bingo har just nu inga skor på sig för strålrötans skull så det var lite knepigt att skritta på grusvägen. Vi skrittade 2 km och det var ungefär vad Bingo orkade med, en lagom start så att säga.

Monarch stod själv kvar ute i sin hage men verkade inte nämnvärt störd av att Bingo gick iväg. När vi kom tillbaka så stod han och betade i sin hage. Bingo fick gå in i sin box och äta lite medan Monarch var ute helt själv. De har äntligen landat båda två och Carnaby Twice Sparrow RC 950 har åkt hem för den här gången betäckt och färdig. Hon ska kontrolleras den 27 juli.

Annars händer det inte så mycket på hästfronten just nu Jag själv är mitt uppe i att bli sambo med Jonas så det är mycket flyttpackning och så just nu 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se