Häst

Tömkörning i solen

Jag skulle egentligen ha varit i Ljungby idag men det blev en halv dag i stallet i stället, efter jobbet såklart. En utav mina kollegor suckade idag och sa ”Johanna, vilket pass du har lagt på dig. Jag beundrar dig som orkar”. Klart jag orkar? Jag ä l s k a r mina connemaror och även om det är bråttom ibland så har jag alltid tid för dem.

Bingo Bell RC 112 på banvallen

Idag har vi haft 25-29 grader i Växjö, så även i Braås. Jag bestämde mig för att jag och BB skulle ut i solen på en tömkörningstur. Vad jag inte hade tänkt på var hur långt det, egentligen, var. Jag såg framför mig att det skulle ta en 15-20 minuter. Men ack nej, det tog  nästan en hel timme, vilket inte riktigt var meningen i det stekvarma vädret. Men Bingo traskade på med öronen framåt och såg verkligen ut att njuta av att få göra saker igen. Så vi skrittade rätt ut i skogen och där gick vi över stock och sten och plötsligt så var vi uppe på den gamla banvallen. En liten röst inne i mitt huvud sa att vi skulle hålla till vänster hela tiden. Så när jag kom till en korsning så höll jag vänster och det var nog tur!! Annars vet jag inte vart vi hade hamnat. Vi gick och vi gick över stock och sten och plötsligt hörde vi barn som badade. Jag ska försöka mig på att få ner Bingo i vattnet imorgon! Tror ni jag lyckas?

Jag var helt genomsvettig när vi kom tillbaka (och solbränd i nacken). Bingo luktade varm sommarhäst, kanske den bästa doften i världen. Han fick sig en skön dusch när vi äntligen hittade tillbaka.

Det är lustigt hur mycket hantering kan påverka hästar. Med mig är Bingo och Monarch som fromma lamm. Okej, detta är en sanning med modifikation. De är kanske fromma som mätta lejon men de är aldrig ohanterbara. Jag har inga problem att leda dem överallt eller hålla i dem. Vilket en del människor helt klart har. Emelie sa att så fort jag gick iväg så blev Monarch som tokig på stallgången och försökte gå efter mig. När jag uppenbarade mig i stallgången så stod han som ett ljus igen. Jag vet inte varför, men jag tror att mina hästar (och hund) är lite, aningens mammiga. Men bara ytterst lite 😉 Första gången jag tömkörde Bingo så stod han RAKT UPP på bakbenen. Nu har jag faktiskt inte, peppar peppar, sett Bingo på bakbenen på väldigt länge. Om jag bortser från när han har betäckt, givetvis 😉

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.