Häst

Monia hatar blinningar !

Det är ingen nyhet för oss som känner Monia att hon avskyr allt vad flygfän innebär. Det förenklade alltså ingenting att RIKS i år var FULLT utav dessa äckliga kräk. Framförallt blinningar. Monia avskyr blinningar (bromsar) över allt annat. Eller okej, älgloppor kanske är lite värre men de har som tur är inte så gott om dem i Stockholm. 🙂

Fin galopp !

Fredagen inleddes med en otroligt fin Monia i dressyren. Hon gjorde en betydligt bättre prestation i år än förra året men belönades bara med låga 56,2%. Hon hade en stor miss då Monia bröt av galoppen och inte ville fatta rätt galopp igen. Annars var hon verkligen jättefin genom hela programmet och det var riktigt roligt att se. Monia och Matilda har verkligen utvecklats. Monia skötte sig överlag väldigt bra på framridningen och inne i ridhuset. Jag fick höra från flera håll att hon utvecklats mycket sen förra året.
Monia har inte de längsta frambenen till sin kropp vilket gör att hon lätt hamnar i framvikt (bilderna till trots). Detta medför en markbunden trav och hon inte rids upp lite i formen.

Önnarps Monia RC 1293 f 2003 e Backudden Mountain Haze RC 83 – Aladdin RC 66 fotograf Agnes Rulander
2 cm långt 0,5cm djupt

Innan ridklassen på lördagen så var Monia helt omsvärmad av dessa kryp. Det var ett under att hon höll sig på marken. Hon piskade med svansen och sparkade sig själv under magen och var verkligen otålig. Detta gjorde det inte enkelt för Matilda att rida. Monia var jätteirriterad och gjorde nästintill ingenting rätt. Någonstans här tror jag att Monia klev snett för på söndagsmorgonen så var hon helt svullen i ett framben, tyvärr. I inridningen till WHPn satte Monia av Matilda lite snyggt och sedan fungerade ingenting. Matilda valde att stryka sig i WHPn för att hon blev lite rädd för Monia och då tar Monia övertaget direkt och går hem.
Dessutom hade världens kanske mest klantiga ponny fått ett 2 cm långt jack i mankammen ungefär en decimeter från öronen under söndagsmorgonen… Fråga mig inte hur, eller på vilket sätt men där var i alla fall ett hål. Så det var bara att stryka henne från hoppningen också.

88777 = 37 p Silver

Så vi satsade på det Monia tycker är tråkigast i hela världen – hästutställning. Både jag och Matilda vet att Monia i normala fall går sist på utställning men i år skrällde hon och gick 6a av 11 st. Jag trodde inte mina ögon när Monia gick in mitt i ledet!
88777 = 37p ! Sist hon hade så bra poäng var på RIKS 2008 då hon fick 88877 = 38p. Matilda var precis lika chockad som jag och vi gjorde tummen upp åt varandra!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.