Häst

Hästtandläkaren!

Vi hade en hejdundrande hästtandläkare ut hos oss på Örsholm idag! Christine hette hon, distriktsveterinär med en hel arsenal med tandläkargrejer och det visade sig vara bra idag, för Monia såg inte så bra ut i munnen.. Vilket jag trodde.

Monia hade hakar uppe på båda sidorna, och en längst bak. Snedsliten i stort sätt hela munnen och inflammation mellan tänderna. Konstigt är att hon har gått på bete sen i Maj 2009 och bete ska bra för hästens tänder…

Hon är slipad och raspad och har fått antibiotika sprutat i tandköttet där hon var inflammerad. Hon ska vila tills på lördag, för antibiotikans skull.

Benjamin! Han hade en liten, liten vargtand på ena sidan som drogs ut. Belmondo hade också vargtänder men eftersom han bara är 2 år gammal så ville hon inte va och dra i dem med risk för att störa de andra tändernas utveckling.
Indiria, lilla vän, hade väldigt glest mellan sina tänder och mellan dem hade en massa gräs fastnat, som inte luktade gott, alls. Hon skulle behandlas fram till jul, då det är 3 månader kvar tills hon fölar – deadline för sedering.

Sen hittade vi Zortina halt på tvären i hagen. Hennes ena bakben såg mystiskt uppsvullet ut och veterinären gav henne antinflammatoriskt och sedan ledde Åsa ner henne till stallet. Såg lite ut som lymfangit i det bakbenet.. Vi hoppas på det bästa.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.