Häst

Valorous Monarch, mattes stolthet.

Före – Efter
Idag har jag pysslat och donat mycket i stallet. Det tar lite tid att mocka åt Bingo Bell nämligen. Han står numera på ”fri tillgång” hö. En annan häst jag känner (läs Monarch) hade blivit världens lyckligaste ponny om han hade fått fri tillgång. Bingo däremot gillar att dra ut allting ur hösäcken och stampa ner det i torven. Så fruktansvärt ovärt att mocka där just nu. Jag skottar ut hälften av allt hö? För det är nämligen så att min gode herre inte vill äta det som har hamnat på marken när det finns kvar hängande i påsen. Smart häst va? På bilden ser ni hur det ser ut när jag kommer dit och hur det ser ut 20 minuter senare när jag lyckats få ut allt hö som han inte tänkte äta. Som tur är så kan jag skotta in ungefär hälften av det som ligger på marken in till Monarch 😉 Han är inte så finkänslig.

Valorous Monarch med inspänningar <3
Monarch älskar att stå i centrum, så det bästa i världen, bortsett ifrån mat, är att bli borstad och pysslad med. När jag kom till hagen så sprang Monarch runt och var märkbart irriterad. När jag kom närmare såg jag den ENORMA hästbromsen som svävade runt magen på honom. Så in fort som attan och hämtade SuperShield och sprayade hela hästen, lös i hagen. Det verkar som om någon (nämner inga namn, Monarch 😉 ) har lärt sig att bli sprayad! Duktig ponny. Sedan tog jag in honom och gjorde honom ren och fin, eller hyggligt i alla fall för dammigare häst får du leta efter. Sedan satte jag på honom gjorden och ledde ner honom till ridhuset. Min tanke idag var att trava honom lite med inspänningar, det var ganska länge sedan han hade det sist. Minst 5 månader.
Meeeeeeen, som vanligt var det inga som helst problem utan han travade på så snällt. Han börjar bli tjock (YES!) och behöver börja röra på fläsket ordentligt innan 3 årstestet 8 september i Nybro!

Jag märker på Monarch vilken skillnad det är att ha skor och att vara barfota. Hans trav är inget och hänga i julgranen när han är barfota… 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se