Häst

Presentation

Hej!

Louise Gligel heter jag och är 15 år gammal. Som ni kanske redan vet är det som det ser ut nu jag som kommer rida Monarch efter årsskiftet! Något jag ser mycket fram emot!

Jag har ridit så länge jag kan minnas men jag fick min första ponny när jag var jag elva år, ett New Forest sto som är en riktig läromästare. Utan henne hade jag aldrig varit där jag är idag med Molle! Dock så är hon inte speciellt hoppintresserad så hon styrde in mig på dressyren, så vi hamnade på en kurs på Brolöten och på den vägen var det! Och det var även där jag träffade på Molliere ”Molle” för första gången. Han var sju år och ganska ”grön” och hade inte startat så mycket tidigare, dock var han högt utbildad av Emelie.

Molle och jag

Så köpte vi honom och jag började tävla honom. På våran första dressyrtävling hoppade han över dressyrstaketet och på vår andra fick vi 49 % men sen dess har det sakta men säkert gått framåt och just nu är målet att starta en nationell klass då vi nu har kvalat! Min andra ponny betäckte vi med Verdi och har nu en ettårshingst  som ser lovande ut! Men vi var tvungna att köpa en kompis till honom som han kunde ”busa” av sig med, lika gammal som honom men som är en stor häst efter Warsteiner. Så just nu har vi totalt fyra hästar!

Detta var bara en kort liten presentation men jag kommer skriva här lite då och när jag har något nytt att berätta, och sen självklart hur det går med Monarch! 🙂

Kram Lussan

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se