Häst

Regntäcken…

Vad är det för mening med regntäcken om de inte håller hästen torr? Är inte halva poängen med ett regntäcke att det just ska stå emot regn? Igår insåg jag att mitt budget täcke köpt på Börjes för typ 300 kr till Monarch faktiskt är mycket bättre än det täcke jag köpte för ca 500 kr på Hööks. Passformen på dem båda är under all kritik, de passar helt enkelt inte mina hästar (passar de några hästar?). Bingo har ett, ja vad kan det ha hetat, ThermoMaster Basic Rain? Ett grönt i alla fall. Det är i storlek 125 för 135 kunde han och Monarch delat på… Monarch har ett blått kamoflagefärgat (så att han ska kunna dölja sig bland smurfar, blåbär och blåvalar) regntäcke med lite fleecefoder. Bingos är ofodrat.

Igår när jag skulle rida Bingo och det hade regnat hela dagen så var jag glad att Pernilla hade lagt på honom ett täcke. Tills jag tog av det. Han var ungefär lika blöt under täcket som täcket i sig var. Jaha, bara att slänga på ett fleecetäcke och dra ut på ryktandet till det yttersta så att han skulle hinna torka något. Direkt började jag fundera på varför detta är marknadsfört som ett regntäcke när det uppenbarligen inte står emot regn. Täcket är 1 år gammalt och ser ut att vara helt nytt. Jag har tvättat det en gång (med Hööks rekommenderat tvättmedel för regntäcken) och jag impregnerade det efter… Men ja..

Monarch var däremot alldeles torr! Insidan av hans täcke var också torrt, till skillnad från Bingos som var dyblött rakt igenom… Pernilla är återförsäljare till Horseware och två av hennes hästar har Amigo regntäcken på sig. De stod ute precis lika länge som VM och BB igår så jag stoppade in en hand under deras täcken. Torrt.

Vilket är ert favorit täcke? 

Så, lite besviken är jag allt på ThermoMaster täcket… Dags att uppdatera förrådet och sälja av allt jag inte vill ha längre kanske… Pernilla pratade något om en gårdsloppis inom snar framtid… Jag har nog en hel hoper med träns i Cob-storlek…

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.