Häst

Uteritt!

Det regnade även igår, för er som inte märkte av detta. Det ösregnade inte men det duggregnade hela tiden. Tills dess att jag var färdig i stallet och skulle åka hem givetvis, då sken solen och över Ringstorp formades en enorm regnbåge.

Bingo väldigt nöjd och glad…?

Jag hade bestämt redan i förrgår att jag skulle rida ut igår. Även fast det regnade. Jag hade ju såklart önskat att det i alla fall kunde varit uppehåll, men icke. Så jag fixade i ordning allt i stallet och gick ut och hämtade Bingo. Som jag skrev i tidigare inlägg så var han genomblöt så jag slängde på honom Monarchs yttepyttelilla regntäcke en stund medan jag gjorde i ordning honom för uteritten. Som ni ser så sticker Bingos mage ut under täcket och det går inte att knäppa framtill. Detta beror på att täcket är i storlek 115. Monarch är ingen vidare lång ponny så i fjol kunde han ha 115 i sina fleecetäcken. Han har nu växt en del så detta täcke är i absolut minsta laget (även hans mage hänger ut under, charmigt).

Eftersom mina Veredus inte behagade infinna sig hemma hos mig förrän igår eftermiddag så fick de bli de gamla vanliga vita (bra färg va?) och ett par vita gummiboots. Eftersom jag och Bingo är i klass med RGB och Casall la Silla så vill vi ju inte dra på oss några eländiga balltramp… 😉 Sedan gick vi bort till ridbanan och jag satt upp på krutdunken Bingo som inte hade tid att stå stilla alls faktiskt. Det blev uppsittning i farten något som jag inte alls uppskattar. Så vi fick helt enkelt öva uppsittningar tills dess att herrn behagade stå stilla. Sedan, efter viss övertalning, så skrittade vi iväg emot Almshultsbacken.

Denna gången skrittade han inte riktigt lika spänt som han gjorde första gången, men nästan. Han letade febrilt efter någonting som kanske kunde gömma sig i en brevlåda, ett dike, bakom en stenmur, i en bäck eller bakom ett hus. Tyvärr så fanns det inget livsfarligt någonstans (om man bortser ifrån bilen som kom i 100km/h och började tvärnita på blöt vägbana en bit bort). Vi skrittade i ungefär 10-15 minuter innan vi kom till grusvägen och började trava. Han var som smööööööör! ♥ Så lätt i handen och höll ett jämt och fint tempo och vi gjorde skenkelvikningar över vägen mellan alla vattenpölar. Vi travade faktiskt hela vägen upp till toppen, sen vände vi och skrittade nedför den branta delen och sedan galopperade han i ett, relativt, lugnt tempo när marken blev plan igen. Sedan skrittade vi hem på långa tyglar. UNDERBARA PONNY! ♥♥♥♥♥ Vi var borta i ungefär 40 minuter.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.