Hingst

Corrado WL 1992

Corrado WL 919Corrado WL 919
1992
e Coretz 679 (Cor de la Bryére – Ronald – Roman)
u Yaki Lee (40)
ue Dragon (Gaspari – Lansiär)

AB premierad

Omdöme exteriör
Maskulin, långlinjerad, harmonisk. Lång, välformad hals med god resning. Gott skelett, nöjaktigt korrekt, väl inskenad men något vinklad bak. Taktmässigt vägvinnande skritt. Taktmässig framgripande trav med gott påskjut. 99889=43

Strömsholm 2003Jag har haft många favorithingstar genom åren. Hingstar som på ett eller annat sätt har utmärkt sig. Corrado WL var nog en utav de främsta favorithingstarna. Jag såg honom live på Strömsholm för många år sedan, har någon vanlig bild på detta. Det var på den tiden som Jan Brink fortfarande red Fontana? Hur länge sedan kan detta vara. Pappa och jag var på pingsttävlingarna på Strömsholm i alla fall, Corrado vann.
Corrado såldes till Anky van Grunsven och från henne vidare till USA. På Ankys hemsida stod det länge att han var en ”showhingst”. Han användes alltså vid shower och dylikt, för denna hingsten kunde röra på sig. Speciellt i fram! Han hade en otrolig frambens aktion. Jag är helt kär i den här hingsten. Hade jag haft möjligheten hade jag gärna haft en avkomma till honom. Nu övergår vi till fakta istället 🙂

Corrado WL reds av Helena Larson i de absolut högsta klasserna i dressyr. På blup kan man läsa att han fått 2410 championatspoäng, alla i dressyr. Han är uppfödd av Walltorp Lantbruk AB.

Corrados pappa Cortez får nog ett eget inlägg vad det lider. Han är ju en hingst som i stort sätt alla vet vem han var. På mammans sida finns riktigt gamla dressyrhingstar, som Gaspari som finns på Flyinge vid deras utebana.

Corrado var 5a med laget vid EM i Hickstead 2003.
Corrado var 3a vid Världscupens B-final i Göteborg 2003.
Corrado har ett flertal placeringar internationellt fram till och med år 2005.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.