Häst

Idholmens Matador åter till salu…

I fjol skrev jag ett inlägg om att det gick att köpa 3 olika connemarahingstar på hastnet.se, nu är åter Idholmens Matador till salu. Det är lite sorligt att se att hingstarna inte hittar hem men kanske framför allt att de inte används. Jag vet själv hur det är att ha en gammal hingst som inte är ”i ropet” längre. Matador är född 1991 och godkänd på 38 p (kan gissa att stammen hade ganska stor betydelse här då han är sista sonen efter den store Kimble). Han gjorde inget vidare bruksprov med 6-6 i hoppning.

Detta är dock en stamtavla som blir ovanligare och ovanligare och det är tråkigt att det inte är gratis att handhålla hingstar för då hade jag gladeligen lagt 17 000 kr på Matador så hade han fått gå och skrota och bli gammal hemma hos mig. Men så fungerar det inte. Möjligen om jag var mångmiljonär och hade massor med mark för alla hästarna så hade det varit ett alternativ. Då hade jag tackat ja till alla de väldigt generösa erbjudanden som jag har fått angående gamla pensionärshästar.

Jag kanske skulle starta ett ”äldreboende” för gamla trogna connemaror som inte längre tjänar någon nytta? 

Ålderdomshemmet Stuteri Valorous, smakar inte riktigt rätt va .. ? 😉

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.