Häst

Varför avla när marknaden står still?

Tongången som gick i auktionsstallet på lördags kvällen var något i stil med klart-jag-inte-är-nöjd-men-med-tanke-på-marknaden-så-får-jag-nöja-mig. Det var ett jättefint sto efter Niveau som gick relativt billigt och en annan ej inriden 3 åring som gick för mer.

Överallt står det just nu att betäckningarna minskar. Är det så konstigt då? Gå in på hastnet.se och titta, det finns hur mycket hästar som helst till salu? Det verkar inte som om någon säljer, så varför ska vi avla fler? Sen handlar det ju givetvis om att faktiskt HA en häst att sälja om/när marknaden släpper. Eller avlar vi fel? Avlar vi hästar till fel målgrupp är det därför vi inget säljer?

Det föds nya ryttare varje dag, men finns den ekonomiska möjligheten hos alla dessa unga ryttare? Det kostar en halv förmögenhet att bara stalla upp en häst lägg då till hovslagare, utrustning, träningar, tävlingar, kostnader för släp och drivmedel. Kanske är det så att det blivit för dyrt för oss att föda upp hästar vilket lett till att det blir för dyra priser på själva produkten?

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.