Häst

Pernilla red Bingo!

Jag har haft lite problem med BBs vänstersida, han (och jag) blir som fastlåsta till vänster för att kompensera en svagare högersida.

Jag försöker verka under mottot, har du fastnat be om hjälp.

Så jag bad Pernilla, som är en skicklig ryttare och unghästutbildare (haha tillridare, internskämt) att hjälpa mig! Hon satt upp och började rida fram honom och märkte precis som jag att det är svårt att få in vänsterbak. Men ju mer hon red desto snabbare stod det klart för mig att det var HÖGERBAK som han hade svårare att sätta in! Alltså högerbak mot vänsterbog. Varje gång han var tvungen att ta i med höger så slog han med huvudet, men ju mjukare han blev desto mindre slog han med huvudet. Så roligt att se !!

Pernilla red honom mjuk i båda sidorna och på slutet var han verkligen kanonfin!!

Han var verkligen så himla fin när jag red dagen efter. Det är, by far, den bästa träningen hittills för både mig och Bingo. Han var nästan lika fin idag, men hade börjat få ganska mycket träningsvärk så jag red igenom honom och lät honom jogga lätt sista 10 min.

Jag fick godkänt på min utbildning av ponnyn i alla fall, alla ni (eller snarare du) hatare till trots! 🙂

20121014-194730.jpg

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.