Häst

Monia

Ja det var ju som sagt ett bra tag sen jag skrev lite om hur det går för oss i Stockholm.

Monia som de allra flesta redan vet fick prognosen gaffelbandsskada i högerbakben.  Hon fick vila i drygt två månader med att promeneras och stå i sjukhage. Efter dessa riktigt två tråkiga månader fick vi åka tillbaka på återbesök och enligt veterinären så var det ”so much bether” då han pratade engelska 😉 Monia visade upp sin finaste sida hos veterinären i Täby då hon direkt när vi skulle longera slängde sig ner på marken och rullade. När vi äntligen fick upp henne så slängde hon sig ner på andra sidan och rullade. (Ni kan notera att hon var redan lite svettig efter att åkt transport i två timmar i morgonrusningen, så ni kan ju gissa hur fin hon var sen)
Monia visade i alla fall upp att hon var trött på att inte få röra på sig och visade de allra flesta fina konster hon kunde i luften och i galopp. Vi ultraljudade självklart gaffelbandet också och det såg mycket bättre ut och det var inte alls svullet längre som det hade vart innan. Veterinären tyckte att jag kunde börja rida igen och skrev ett schema på två månader, det viktigaste var att ta det försiktigt och ta långsamma steg. om 1.5 månader ska vi tillbaka och förhoppningsvis är det bra då så vi kan börja rida på riktigt! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.