Häst

Nu är det klippt!

Idag blev Bingo en väldigt, väldigt vit ponny! Av föll all tjock vinterpäls som han har hunnit sätta. Det kändes inte som om han hade så mycket päls, fast jag hade fel. Där var mycket, mycket päls. Jag och Pernilla har tyckt att det är Monarch som är en brunbjörn men, Bingo var inte så mycket sämre. Han har, vad jag vet, aldrig blivit rakad. Men han fann sig ganska genast i även detta, med lite bomull i öronen! 🙂 Jag rakade hela Bingo, medan Monarch är ”jaktrakad” (vår version av alla versioner av jaktrakad). Så Bingo är numera en nakenfis! Låt oss hoppas att han inte förfryser. Men jag vill minnas att mina ponnytravare överlevde vintern även fast de var nakenfisar. Det var väl möjligen lilla frusna Dis som dog en lite bit varje vinter 😉

Bingo var faktiskt riktigt duktig och reagerade inte ens när klippmaskinen var precis bakom hans öron. Mycket duktig ponny! Inte för att Monarch gjorde ett endaste dugg utan mest stod och sov… 😉

Emelie red Monarch idag och JÖSSES vilken fin ponny jag har! Jag förstår att alla ni där ute är avundsjuka för han är så galet fin – och jag har fött upp honom alldeles själv! 😉 (detta är givetvis med glimten i ögat). Han ska bara ridas i 6 dagar till, sen ska han få en månads skön vila 🙂 Låt oss hoppas att snön kommit när det är dags att rida honom igen! 🙂

Jag longerade Bingo idag och detta var nog den bästa longeringen utav honom, någonsin. Han börjar bli så fruktansvärt fin! Nu går det ju dessutom att se hans muskler under all den där pälsen som numera bara är ett minne blott. Jag använder mig av en inspänningstygel på yttersidan och sedan har jag en töm genom bettet till däckeln. Jag varierar voltstorleken mycket och lägger ibland in lite trav över bommar. I slutet, när han var som finast så fick han galoppera, fast då med båda inspänningstyglarna istället. Det behöver inte bli för komplicerat. Han verkade faktiskt inget vidare berörd av att han numera inte har en skyddade tjock päls. Tur att Pernilla fixat ett Horseware Amigo Hero 6 till honom, så att han är varm 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.