Häst

Riktigt fina 3åringar!

Idag hade Monarch pausvila 😉 Imorgon tänkte jag att jag skulle rida honom igen. Bingo hade vila idag efter att ha jobbat i princip varje dag den här veckan, även han ska få lite paus ibland.

En lycklig 3 årshingst!

Så idag fokuserade jag på att hjälpa Pernilla med hennes 3 åringar. Jag agerade ”Sjuksköterska på plats” (jag är medveten om att jag har 1 år kvar, detta är mest ett uttryck 😉 ). Som ”SSK på plats” så är jag alltså egentligen en observatör. Jag kan alltså hjälpa Pernilla att hålla i men kanske främst kolla så att hon överlever. Hästar ÄR oberäkneliga och kan ibland spela oss spratt – så då kan det vara livsavgörande att ha en åskådare i närheten som, om olyckan skulle vara framme, kan larma 112. Så, detta roade jag mig med när Pernilla red Jordan. Han var väldigt snäll idag och Pernilla vågade sig till och med på att galoppera.

Sulan, som numera är såld till Sölvesborg, hade en relativt bra dag. När hon hade galopperat och bockat av sig den allra värsta överskottsenergin så red Pernilla henne i alla gångarterna. Idag stod det ”inhoppning” på schemat, vilket också är väldigt praktiskt att vara två till! En på marken och en på hästen så att den på hästen slipper sitta av hela tiden och fixa med hindren 🙂 Sulan var väldigt, väldigt duktig! Hoppade ett räcke på 50 cm i både trav och galopp. Längtar redan tills vi ska börja hoppa in Monarch. För att inte tala om Bingo, och han ligger nog närmare förestående!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.