Häst

Gårdagen!

Igår red jag och Pernillas dotter på ridvolten tillsammans. Bingo undrade först vad sjutton det var för något som skuttade runt inne på banan. Pernillas 4a åriga dotter red nämligen hela 92cm hög Prinsessan. Dottern var dagen till ära klädd i en illrosa overall och ponnyn är ganska rosa utrustad den med! Dessutom skrattade barnet högt och studsade på ryggen av Prinsessan. Så Bingo tittade både en och tre gånger på detta mycket underliga ekipage. Men han var verkligen helt lugn med det. Han gick så himla bra igår! Han gick så bra att vi prövade att hoppa. Vi insåg att vi behöver öva på galoppfattningar, haha. För när Bingo börjar bli väldigt trött så blir det inte så mycket fattning, utan snarare slängtrav tills han snubblar in i galopp = inte så bra.

Vi hade ett litet räcke på banan sedan Sydney hoppades in. Så Pernilla stod och coachade vid hindret och så försökte jag rida. Alltså, det var inte IGÅR som jag hoppade. Det är typ 2 år sedan. Så min sits ska vi inte ens diskutera men tills nästa gång ska jag korta stigbyglarna! De var lite väl långa så jag vet inte alla ställen jag hamnade i sadeln. ”Det är tur att ponnyn är söt! (Vi hade i alla fall bra väder!).”

Första gångerna var han lite frågande men han gjorde det vi bad av honom, förutom att han KLEV över hindret. Så en gång fick jag ta tyglarna i ena handen och lägga spöet på rumpan samtidigt så att han faktiskt skulle hoppa. Duktig ponny. Han var väldigt, väldigt trött när vi var färdiga och jag har nog aldrig varit så nöjd med honom. Underbara ponny! (detta sagt för 234634634 gången).

Idag blåste det isvindar i Tveta. Det var så SJUKT kallt och lyset i skötplatsen hade praktiskt nog slutat att fungera… Så jag bestämde mig för att bara longera Bingo lite eftersom han var så fin igår. Ja eller hur. Det blåste storm (i princip) och Bingo var allt annat än avslappnad. Men efter en liten stund så var han lugn och fin så då fick det räcka. Han skulle bara jogga lite idag. Imorgon ska jag rida igen! Och förhoppningsvis så ska Monarch ridas också!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.