Häst

Bra och dåliga dagar.

Igår var en spännande dag på Stall P Berglund. Alla hästarna var totalt kaotiska och for omkring i hagarna. Pernilla lyckades med näppe få ordning på Sulan och jag satt, otroligt nog, kvar på Bingo Bell – luftakrobatör. Det var totalt kaos helt enkelt. Det underliga var att det knappt blåste alls igår. Annars brukar hästarna vara ganska knäppa i skallen när det blåser, men igår var det bara allmän oreda.

Jag red ändå. Bingo kändes fin dagen innan så jag ville fortsätta i samma spår. Vi fick till en helt otrolig galopp då så jag ville verkligen bygga på detta och hoppa några språng. Men icke sa Nicke. Bingo var totalt ofokuserad och spänd. Allting var läskigt. Det slutade med att jag hade kramp i mitt vänsterben och nya kunskaper i att jag faktiskt är ganska skicklig på att sitta kvar.

Bingo började det hela med att bli jättearg när jag ville att han skulle sätta in sitt högra bakben (i skritt), detta resulterade i att han stod på bakbenen. Jaha. Jag sparkade igång honom och han blev ännu argare. Han låter ungefär som om han har svalt en potatis på tvären när han är arg, för han fräser och väser och krullar ihop sig. Så det var ju bara att trava, trava, trava, trava, trava tills dess att ponnyn slutade låta som en delfin med andnöd.

Efter en liten stund så var han ändå rätt fin, han var spänd och överladdad i allting jag bad honom om, men han höll i alla fall alla hovarna i marken. En stund. Plötsligt, helt utan förvarning egentligen så var vi liksom i luften. Både hästen och jag. Bingo satte av i någon form av bock-kavalkad som helt enkelt slutade med att kortsidan på ridbanan uppenbarade sig. Jaha?! Då blev det ännu mer trav och även rätt mycket galopp. Sen var hela bock-kavalkaden som bortblåst och ponnyn var faktiskt riktigt fin, även om han nu lät som den där delfinen med andnöd igen.

Idag fick han (och jag) vila. Jag har träningsvärk i mitt vänsterben och dessutom måste jag förmå att vara någelunda intresserad på ett seminarium nu i eftermiddag. Det återstår och se om han är lika ”fin” imorgon.

I helgen är jag förste insläppare i Stall Partyuffe (internt skämt). Pernilla ska stå och klappa en monter medhårs på hundmässan så då får jag leda hästar! 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.