Häst

Ibland behöver jag starta om…

Igår var egentligen en ganska tråkig dag, men som tur var så kom Pernilla äntligen hem från den där dumma Hundmässan som hållit henne bort från stallet hela helgen!

Det regnade i Växjö igår för er som inte residerar här. Det regnar förövrigt idag med… Jag blir lite omotiverad till att åka till stallet när det regnar för det är helt enkelt inte så roligt att bli dyngsur när jag ska rida. Men sånt är livet utan ridhus (ni med ridhus kan ju skatta er lyckliga)! Jag bestämde mig för att rida till Almshult igår. Bara skritta och trava och sedan fick det vara bra, det behövs en omstart ibland och varför inte avsluta en tuff vecka med en omstart. Sagt och gjort, jag fixade allting i stallet och hämtade Bingo Bell. Det hade slutat regna så jag tänkte att jag ställer honom i utestallet och fixar i ordning honom, han brukar stå mycket snällare där. Inte för att han inte står snällt i spolspiltan, han bara trampar runt i ett tomt rum som då ekar helt makalöst.

Eftersom Pernilla var borta så fick Pricken och Fluffy sova inne från det att Pernilla åkte på morgonen så de stod i sina boxar i utestallet. Längst ut på vardera sida om Bingo som tar det hela med ro. Han hälsar på sina damer när jag ställer honom där, sedan står han tyst och snällt och låter sig inte luras av deras små egenheter som att kissa ut genom dörren (Pricken) eller Fluffys något underliga tunglek som mest får henne att se lite mentalt skadad ut.. ? 😉 (Hanna: Hon påminner lite om den där kon i Almunge som hade nuddat fodervagnen en eller två gånger för mycket!).

Jag gjorde i ordning Bingo i rask takt, med reflexer och grejer för det blir mörkt väldigt snabbt nu förtiden, är det bara jag som noterat detta? Jag red iväg vid 15:00 och då hade det faktiskt slutat att regna. Det regnade lite när vi var på väg tillbaka. Det handlar om att ha knäslut när jag rider ut på Bingo för han tycker att det allra mesta är ganska läskigt. På Bingos egen topp-tio lista återfinns myrstack, vattenpöl, diken, vita stenar och ibland även jakttorn för att inte glömma brevlådor. Så det blir lite av en dans fram och tillbaka över vägen. Bingo gick faktiskt relativt bra igår, han stannade bara 1 gång och det var för en vit sten, som låg på vägen. Alla vet ju att vita stenar som ligger på vägen är potentiella mördare som inriktar sig på vita ponnyhingstar. 😉

Almshults-ritten är egentligen en ganska lång uppförsbacke som jag får skritta till och ifrån. Jag skrittar ungefär 20 minuter på asfalt innan jag kommer in på den mjuka skogsvägen upp till Almshult. Det visade sig vara nästan 4,5 km vilket är ganska lagom för en liten uteritt, enligt mig. Bingo travade på i ett friskt tempo men var förvånansvärt lätt att reglera även om han med jämna mellanrum gick på tvären 😉 Kartan här till vänster säger egentligen ingenting, men där det hela börjar är det som 2 små ”ben”, det är stallet. Sedan är vägen till vänster, precis innan jag har ridit till höger, vägen emot Tveta.

När jag var färdig och dessutom hade sopat ut sadelkammaren så kom Pernilla hem. Jag stannade och tittade på när hon red Pricken på ridbanan innan jag släntrade hem i mörkret. Jag var bara i stallet från 14:00 till 19:30 igår. Bara 😉

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.