Häst

75 cm.

Okej, så jag kom till stallet vid 16 och medan Emelie longerade Monarch så fixade jag stallet. Pernilla hade tagit in hästarna och gett dem mat så det stod så nöjda i stallet när vi kom. Jag mockade Monarchs box först eftersom han gick iväg och sedan släppte jag in Bingo i Monarchs box. Det märks att dessa två herrar verkligen vet vart de har varandra för Bingo gick inte ens runt och nosade i Monarchs box utan han ställde sig, snäll som han är, och åt upp Monarchs mat.

Sedan packade jag transporten. Dagen till ära har den nya listen till dörrarna kommit så jag satte dit den och fixade och donade. Startade bilen för att se om alla lamporna fungerade och nä det gjorde de såklart inte. Lampan inne i transporten fungerade givetvis inte. Nehe, tänkte jag de var kanske inte den bästa lampan som kunde tänkas  vara trasig. Onödigt om jag inte får in Bingo i transporten när vi ska åka hem sen. Så jag gick och letade reda på en skruvmejsel och – nu har jag självklart full koll på hur jag lagade lampan – rätt som det var så lyste den! Kan lägga till elektriker på CV:t direkt kände jag. 😉

Sedan lastade vi Bingo som fick åka med tränset under grimman eftersom vi bara skulle åka drygt 6km till ridhuset. Han hade även på sig benskydden – så lite bestyr som möjligt på bortaplan. Han klev rakt in i transporten och rakt av när vi kom fram inga problem. Han stod sedan som ett ljus medan jag sadlade och donade med honom och sedan skrittade han runt med Emelie inne i ridhuset medan jag och Pernilla bar fram bommar och hinder. Hur lugn som helst. Jag gick ut och bytte stövlarna mot ridstövlar och satte på mig skyddsvästen och hjälmen och sedan satt jag upp på Bingo inne i ridhuset, som om ingenting var annorlunda. Vid det här laget hade det kommit en stor brun häst som också gick omkring i ridhuset, Bingo spanade mest och pratade lite men brydde sig inte när jag skrittade runt i ridhuset.

Sedan började det fylla på med ekipage. Vi var totalt 5 ekipage, 3 ston, 1 valack och så Bingo som ibland hade lite svårt att hålla reda på alla 😉 Sedan travade jag fram, stundtals gick det i 200km/h och stundtals gick det faktiskt riktigt bra och lugnt. Han pratade lite ibland och studsade väl nån gång men annars gjorde han i princip ingenting.

Vi travade bommar och övade på styrning och att hästarna är med oss och lyssnar. Ibland fick jag kryssa mellan hinder och göra extra volter, för det är aldrig så tydligt med högerreglen som när man sitter på en hingst. Hur jag än försökte hålla mig undan så fick jag hålla mig undan åt andra också som inte tittade upp eller inte hade någon som helst pejl på vart de var i ridhuset. Men det gick bra. Vid ett tillfälle stod Bingo lite på bakbenen men det gick snabbt över.

Vi travade bommar och hoppade ett litet kryss och Bingo tar verkligen i för kung och fosterland när han hoppar, även o hindret är ett yttepyttekryss. Sedan la Pernilla till en bakbom på krysset och höjde till slut till ungefär 75 cm, för mig alltså. Eftersom jag och Bingo är gröngölingar så fick vi bebishoppa idag. Travbommar till oxer – snett igenom på galoppbommar och ytterligare en oxer – långsida med ett rättuppstående med en vattenmatta. Bingo hoppade allt, tvekade inte ens när jag placerade honom helt fel utan hoppade, med mig hängande i manen. Han drog på en liten bockserie efter att vi hoppat en oxer på 70cm, jag bara skrattade. Han hade så himla roligt och folket på läktaren tycket att han var väldigt söt – och det var han !

Jag försökte VERKLIGEN att inte bli hängande i handen och det blev mantag över alla hinder. Vid ett hinder hamnade vi helt fel och han hoppade av och jag hängde halvt med ena handen i manen och andra i tygeln, jag tror att jag om ursäkt i 10 minuter efter det. Men han tuffade bara på. Sista sprången var på ungefär 75cm och det kändes så simpelt.

Jag är så makalöst nöjd med Bingo som verkligen visade vilken otrolig individ han är. Underbara älskade Bingo Bell RC 112. 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.