Erfarenheter,  Häst,  Tips

Promenad imorgon.

Efter dagens underbara fynd i munnen på min häst, med olika betydelse på ordet ”underbara”, så har jag tänkt mig att ta en promenad med min häst imorgon – från gården.

Monia i vintrasDetta är inte det enklaste, som jag har framställt tidigare i bloggen. Då Monia är väldigt hemmatrygg, något som vi imorgon ska ändra på. Jag tänkte mig en tur bort i skogen och tillbaka, inget avancerat egentligen, mest för att hon ska röra på sig och vara utan ”Fia”.

Fia är en mästare på att spela charader förövrigt. Hon tycks vara väldigt upprörd över att vara utan sin mamma. Tills dess att man kliver utanför dörren med hennes mor, då blir hon knäpptyst, smyger fram och äter hö. Sen står hon tyst. Tills Monia kommer tillbaka vill säga, då blir det ju såklart ett himla liv! Mjölkbaren är ju tillbaka!
Från det ena till det andra…
Jag googlade övningar för att stärka hästens rygg. Google är så bra till sånt. Man skriver in strängen ”bra övningar för hästens rygg” och man får ungefär 200 000 träffar på olika saker, en del saker handlar inte ens om hästar. Det handlar om saker man inte trodde var möjligt. Men i alla fall. Sen gäller det ju att sålla informationen som man får upp. Med tanke på att alla har olika träningsfilosofier. Så man läser helt enkelt ett gäng övningar och sedan drar man ett streck genom det som låter vettigt, det som är bevisat och det som man själv tror skulle fungera för ens häst.

Backträning. Jag backtränade mina gotlandsruss väldigt mycket. Eller ja, i alla fall en gång i veckan, men det räckte. Det stod om man läste på lite olika ställen att man skulle passa på att träna hästens bakbensmuskler när man gick nedför genom att göra små halter ibland i backen. Detta skall testas, sakta men säkert!
En annan övning var att longera hästen över serier med små hinder, typ ”sockerbitshinder” en 3-5 st i följd.

Nu ska jag krypa i säng. Har sett matchen Sverige – San Marino och detta medför att jag nu är trött !

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.