Häst

Lös häst på vägen!

Idag var jag och Pernilla hos Victoria Almgren i Värnamo med Pricken och Fluffy. Vicky hoppar Pricken lite då och då och j ä k l a r vad det finns kapacitet i det där stoet. Satan i gatan. Pricken kommer inte undan lika lätt med sitt pintjiv med Vicky som med Pernilla så hon kan sätta lite mer tryck i henne och har dessutom vanan att rida flera hästar om dagen… Hon hoppade några språng på en oxer som var 1,20 – 1,25 alltså PRICKEN! Det bara klipper till så är hon i luften och över. Vi säger det hela tiden, Pricken är stallets bästa häst. När hon har alla fötterna i marken vill säga… Fröken har en tendens att dansa lite väl mycket balett ibland…

Sedan visade Pernilla Fluffy för en tjej ifrån Stockholm som var hos Vicky för att provrida lite hästar. Hon verkade gilla Fluffy (inte lika mycket som jag då 😉 ). Håll en tumme för att Fluffy får komma ut och tävla riktigt snart.

Sedan släpade vi oss hem, lagom möra, jag, Pernilla och såklart Alfons (som dagen till ära kräktes i Pernillas bil?) Jag mockade och fixade allting i mitt stall och gick för att ta in Monarch. Han skulle inte följa med in dock. Halt grimskaft + Mountain Horse handskar = dålig ide. Monarch tvärvänder och SWOOP åker grimskaftet ur mina händer. Lös häst… SUCK. Han travar F A N T A S T I S K T längs vägen, bort från oss. Vänder dock och kommer i full fart tillbaka.. En Volvo med två pensionärer uppenbarar sig på vägen, jag försöker stoppa dem eftersom Monarch kommer i 100km/h rakt emot dem. De VINKAR GLATT åt mig och fortsätter köra tills de har typ 20 meter kvar DÅ (!!) stannar de och stänger av bilen. HUR ÄR DET MED SYNEN EGENTLIGEN?! Och VARFÖR i hela friden trodde de att jag SLOG på deras ruta och ropade LÖS HÄST PÅ VÄGEN.
(Så nu har jag avreagerat mig.) Pernilla fångade till slut Monarch i en återvändsgränd. Han hade, såklart, trampat av sig en framdojja men annars var han märkbart oberörd… PONNY!!!

Jag tog in honom och fixade i ordning honom och longerade honom lite på en volt för att se om han var något halt, men han var precis som vanligt. Sedan satt jag upp och red lite i trav runt ridvolten. Alltså han är fan inte den snabbaste hästen jag känner. Han är S Å L A T. Jag drev och drev och dreeeeeeeeeeeeeeeeeev. Imorgon blir det tokridning för att få någon form av bjudning för alltså det var som om vi satt fast i kola…

Tacka vet jag Bingo Bell, där går allting i ljusets hastighet.. 😉

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.