Häst

Pigg Bingo åkte till ridhuset

Idag åkte jag och Pernilla i varsin transport till ridhuset för att rida Fluffy och Bingo. Bingo har vilat i 2 dagar pga allt flyttande och min ork har helt enkelt tagit slut. Men idag så mockade jag boxarna sedan gjorde jag i ordning Bingo för en tripp till ridhuset. Jag har aldrig lastat Bingo helt själv innan, men någon gång måste ju vara den första. Pernilla stod bredvid bara för säkerhetsskull OM det skulle hända någonting. Men nä, det hände precis ingenting. Bingo stod så snällt så snällt i transporten. Jag är faktiskt ganska glad att jag har dörrar bak i mitt släp istället för bommar, för då är det inte så stor skillnad när rampen kommer ner, det är samma heltäckning där bak. Klart det finns fördelar med bommar, de kommer undan bättre och du kan gå in längs med hästen lite enklare än med dörrar. Nu var det iofs bara att öppna den andra dörren med.. 😉

Bingo stod sedan snällt med jag sladdade min väg upp till ridhuset. Väl framme lastade jag av honom själv och det gick också helt utan problem han klev av så snällt så. Duktiga lilla ponny. Det var tyst och stängt i ridhuset när vi kom dit men det dök upp en liten ponny en stund vilket snurrade upp Bingo betydligt. Han var jättesnäll hela tiden men han får lite bråttom och ska hoppa omkring lite för att visa hur himla snygg han är… 😉

I början gick allting i 100 km/h, jag får skylla mig själv, tänkte jag medan jag red övergångar, övergångar och övergångar. När Bingo slutade låta som en delfin med andnöd så fick jag istället rida 200 halvhalter i trav medan jag red lätt. Efter att vi hade galopperat (tokgalopperat om du frågar Bingo 😉 ) så kunde jag faktiskt sitta ner i traven och fick till några riktigt fina 15 meters volter och på slutet till och med en halv långsida i skänkelvikning. Han var verkligen jättefin (och jätteblöt) på slutet. Pernilla hintade om att jag KANSKE skulle ta och raka min ponny? Jag förstår inte alls vad hon menar? 1,5 cm vinterpäls är väl chiq?!

20121229-223552.jpgBingo gick rätt på transporten när vi skulle åka hem och när jag öppnade skötardörren hemma så var det en hemmagjord bastu i transporten. 😉 Han stod blick-stilla och väntade innan han fick gå in i stallet. Bingo fick ett fleecetäcke med SVELAND logga på av Pernilla i julklapp, så det är hans nya ”åka-bort-täcke” 😉 Han fick ha sitt vanliga Amigo Jersey Cooler inne i stallet, vill ju inte att han lägger sig ner med sitt nya fina täcke!!

Jag tror att han var ganska nöjd över att slippa stå ute i regnet och rusket. Bästa ponnyn.

Nya tag i morgon! 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.