Häst

Hoppträning i tisdags!

I tisdags var det hoppträning för Bingo Bell. Han åkte från stallet färdig och fin och jag kunde sitta upp i ridhuset helt utan problem. Sen fick han syn på SKIMMELN (som normalt sett brukar vara hans egen spegelbild i spegeln 😉 ). Inne i ridhuset fanns ett skimmelsto som Bingo föll stupalöst för. Så var den dagen gjord.

Det gick absolut att rida, bara det att det gick i 200km/H och han hade ingen som helst lust att lugna ner sig. Det gick bara att trava. Så länge SKIMMELN inte var i närheten. För då gick det bara studsa på stället.

Vi red en väldigt nyttig övning för mig och Bingo. Snett igenom på ett kryss, galoppbommar längs väggen, volt tillbaka, kryss. Detta orkade bingo göra kanske 4-5 gånger. Galoppbommarna blev sedan 2 galoppbommar – oxer – galoppbom. Men här tog Bingos bensin helt slut. Han hade bränt allting på att stressa omkring detta sto, jag fick honom inte ens att galoppera. Han var heeeeeeelt slut. Han hoppade ett av kryssen som avslutning sen var han färdig.

Lille ponny! Dagen efter skrittade vi ut, han var inte det minsta berörd. Han skrittade på som aldrig förr. Duktiga ponny.

20130113-224423.jpg

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.