Häst

Min monark.

Det är en så sjuk skillnad på Monarch dagen efter han har blivit motionerad. Verkligen en jätteskillnad. Idag var det inga som helst problem att leda in honom från hagen. Inga bocksprång och inga balettkonster på bakbenen. Mycket trevligt tyckte jag faktiskt. Jag tog in Monarch i stallet (de andra hästarna görs i ordning i spolspiltan men inte Monarch). Det är lugnast och skönast om jag möter Monarch halvvägs och låter honom stå i stallgången i stallet istället. Han var precis lika gullig som alltid och stod och mös och nästan halvsov när jag ryktade honom och rev bort regnskållor i hans päls. Mycket nöjd. Jag sadlade för idag hade jag gett mig fan på att jag skulle rida honom. Det är bara en vecka sedan sist, men vad är det värsta som kan hända. Pernilla sa att det bara var att säga till så kom hon bort till ridbanan. Japp, dags att bestiga det enorma problemet med att gå till ridbanan. Idag gick det ändå ganska bra. Han stod nog bara på bakbenen en gång… Framgång!

Han hade dock inte tid med någon skritt, så det blev till att börja trava på en gång. Han fick lunka fram lite i sitt eget undertempo tills han var ordentligt varm. Då kom det plötsligt en bil, om ni frågar Monarch, från ingenstans och han drog på världens brallserie innan han snällt lugnade ner sig igen och fortsatte i det spår jag ville… Ah.. Hingstar är kul.

När jag hade longerat honom i ungefär 15-20 minuter så smsade jag Pernilla om hjälp. Sedan höll hon i Monarch och jag satt upp. Han var precis lika oberörd som han alltid är. Så skrittade vi ett varv på linan och sedan släppte Pernilla mig. ”Han ser väldigt snäll ut på ögonen.” .. Sedan började vi trava – TJOHO sa Monarch och körde en brallserie men det var absolut inga problem. Sedan travade vi och svängde vi lite i båda varven och sedan var jag nöjd. Mycket nöjd. Han har skött sig precis lika bra som han alltid gör vilket Pernilla även poängterade när förste-mockare Malin sa att hon hoppades att han skulle vara snäll. Det var han såklart, min bästa finaste Monarch.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.