Stallbygge

För- och nackdelar…

Vad vore jag utan min släkt & vänner? Stallbygge var det här!

DSC_0282Idag kom min bror, Johan, hit och svetsade boxdörrarna inne i stallet. De tilltänkta ”hingst”-boxarna har fått en ny lite högre karm. De tilltänkta ”sto/föl”-boxarna har fått en fot så att de små fölen inte kan sticka ut sina fötter där. Smart va! 😉  Brorsan var riktigt skicklig med svetsen och det flöt på riktigt, riktigt bra! Jonas assisterade så gott han kunde med kapning av fyrkantsprofilerna (järnrör i fyrkantsform). Jag kunde återanvända de fyrkantsprofiler som jag slitit ner armeringsjärnen ur till karmarna. Så då slapp jag köpa det… Stallbygget skenar lite i pris, och då har jag inte byggt själva stallet. Han som byggt stallet 1992 har i alla fall byggt det ordentligt. Men fel. Så jag vet inte vad som är värst ??

Jag hämtade en ”stålborste”, hehe. Min bror var tvungen att tillägga ”Du måste borsta ner svetskanten, med en riktig stålborste…” Jag tog vår ”grillgaller”-borste! Fungerade visserligen rätt bra (enligt mig, inte enligt min bror). 😉 Jag borstade av alla boxdörrarna och vilken SKILLNAD!! Det bara rasade av rost, så väldigt nöjd med mig själv. Men icke sa Nicke, min broder skulle ta med sig en punktbläster ner nästa gång för att blästra mina boxdörrar innan jag fick måla dem. Frågade honom när han tänkte komma ner nästa gång (i och med att det var sista jaktdagen idag). ”Ptjaa.. 16 augusti?!”…

DSC_0256

Så, det är alltså färdigsvetsat i stallet – YES. Jag var och pulade lite i stallet nu innan. Jag hade med mig hårtorken ut för att försöka värma upp kranen i stallet. Värmde och värmde – men inget vatten… Däremot kunde jag tömma vattenledningen till vattenkopparna. Det kom ut brun och fin sörja.. bläh. Jag värmde ur isen ur vattenkopparna och konstaterade att en utav vattenkopparna har frusit sönder, den har spruckit. Hurra… Nu är det i alla fall bestämt att till nästa vintersäsong så kommer jag att ha el-uppvärmda vattenkoppar i stallet. Det blir till att släpa vatten några månader till..!

Nu är det fanken inte mycket kvar! Det ska sågas ut ventilationshål och jag måste fixa en bättre hängränna och ett takrasskydd. Sedan får mina pojkar äntligen flytta hem!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.