Stallbygge

Jag gillar rörmokare !

Så, frågan på allas läppar, iaf de jag träffade i helgen var – Hur går det med stallet?!

Jo tack, det går bra. Idag var rörmokaren ute och nu har jag inte längre en dusch mitt i stallgången, praktiskt va? Han bytte ut 2 meter rostigt järnrör. Sedan bytte han även ut den droppande kranen (som droppat 20 liter (!!) på 3 dagar) och tog ner den spruckna vattenkoppen och pluggade igen det röret. Så nu fungerar faktiskt vattenkopparna ute i stallet, fantastiskt! Vi märkte dock att i en utav vattenkopparna sitter det förmodligen så mycket smuts precis vid ventilen att vattnet går väldigt trögt i den vattenkoppen. Men vad trodde jag egentligen, allting kan ju inte fungera! 😉

I söndags var jag på Gekås och köpte lite fler tränshängare. Så nu har jag 5 st röda och 5 stycken svarta. Varför då undrar ni säkert nu? Jo för att det fanns röda träns- och sadelhängare i stallet när jag flyttade in så jag kör vidare i det spåret helt enkelt. Jag tog med mig mina stapelbara fodertunnor och ställde in.

Nu är det ”bara” de två sista armaturerna och jordfelsbrytaren. Tyvärr så har ju min elektriker varit lika sjuk som jag är så det har blivit lite förskjutet hela tiden. Men jag hoppas att han snart är på fötter och kan fixa det allra sista.

Bingo Bell RC 112
Bingo Bell RC 112

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.