Häst

Första morgonen…

…ringde klockan 06:00. Det var bara att hasa mig ur sängen och ut till stallet för att morgonfodra i mitt eget stall. Wow. Overklig känsla! Hingstarna hade ätit helt okej, det är bara pet-Bingo som verkligen petat ut de grövsta stråna och blandat det fint i sin box. Monarch han hade bara lämnat lite, lite. Monarch hade hittat vattenkoppen medan Bingo glatt druckit ur sin hink. Idag får han bara en halvhink så kanske han lär sig att leta reda på vattenkoppen.

monarch_3Jag släppte ut Monarch först, det brukar vara lugnast. Han for runt som en komplett galen i sin nya hage och bockade och hoppade och körde rally längs staketet. Bingo gjorde samma sak när han kom ut. Innan jag styrde kosan emot Tveta så stod båda hingstarna och åt sitt frukosthö ute. Vackert. Men bäckmörkt så jag såg inte alltför mycket av vad de hittade på!

Sedan åkte jag som skrivet till Tveta för att morgonfodra och släppa ut hästarna där! Det gick fint, den förbannade bruna hästen med bläs var lika korkad som vanligt, men följde till slut snällt med ut till sin hage. Pucko! Det gick kvickt att morgonfodra idag, jag var hemma innan 8:00 och mockade i mitt lilla stall. Jag hoppas att torvdoften ska försvinna snart, för jag står fan inte ut med den. Den luktar så starkt ! Lyckades knäa min skottkärra så jag har nog ett fint blått blåmärke även imorgon!

monarch_bingo Monarch

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.