Häst

SNÖBUS!

Vilken kanondag, om jag bortser från den envisa blåsten som gick genom själen när vi började rida på ridvolten. Emelie var mäkta imponerad över hur LUGN Monarch var när hon skulle sadla och sätta på honom skydden. Ja, han stortrivs tillsammans med ”storebror” i mitt lilla stall.

484913_10151465346106919_141116750_nEmelie fick longera Monarch en liten stund först, innan hon satt upp. Just in case. Bingo stod lika stilla som alltid även fast det blåste halv storm. Monarch tog några envisa steg iväg när Emelie satt upp men sedan var det inga problem. Efter att ha travat runt i snön på ridbanan en stund gav vi oss ut till Lyckan. Emelie fick skritta ett varv med Monarch först innan hon började galoppera men sedan gick det som en dans. Monarch var såklart alldeles för lat och bekväm för att galoppera i den djupa snön men med lite drag hjälp… 😉 Jag galopperar förbi med Bingo och bakom mig hör jag ”oj oj Monarch” och tittar över min axel. Där kommer Monarch i världens galopp och han hade plötsligt hur mycket fart som helst under hovarna. Emelie bara skrattade och flämtade ”Han är så himla häftig!”.

Bingo var laddad, det är kul, kul, kul att galoppera i djupsnön sa han och tyckte det var långtråkigt att vänta på Monarch. Monarch hade faktiskt också ganska kul och såg väldigt nöjd ut när vi skrittade tillbaka till stallet. Det känns SÅ SKÖNT att äntligen vara på gång igen. Nu innan betäckningssäsongen ska jag komma iväg på några fler hoppträningar och försöka komma ut på nån liten hoppning, det beror helt på hur Bingo uppför sig bland andra hästar 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.