Häst

Solsken, uteritt och tömkörning!

Idag har jag hunnit med mycket, inte nog med att jag målade om badrummet i morse jag har även hunnit tömköra en mycket fin och trevlig Valorous Monarch, blivit invald i Kronobergs Varmblodsförenings styrelse samt ridit en uteritt med Bingo och Jonas! Och allting gick bra!

20130303-181204.jpgI förmiddags så tömkörde jag Monarch ända ifrån stallet ut till ridbanan. Han var jätteduktig och framförallt väldigt fin! Det var lite väl halt på ridbanan för att galoppera så det blev ett lättare joggingpass i trav för hans del. Idag hade jag faktiskt tömmarna från däckeln rakt ner i bettet och vet ni vad, han var kanonfin! Min underbart fina lilla ponnyhingst! Och nej, han är inte grå som i konstantskimmel, han är grå som i JÄTTESKITIG!

 

Sedan for jag iväg på årsmöte i Kronobergs Varmblodsförening och blev invald i deras styrelse, mycket spännande! Jag känner mig hedrad!

20130303-181156.jpgSedan begav sig Bingo jag och Jonas ut på en lite uteritt i solen. Jag till häst och Jonas till fots. Bingo var verkligen superduktig och skrittade på. Självklart rädd för det gamla vanliga, brevlådor, soptunnor och när Jonas halkade eller hostade. Men annars var han verkligen kanon. Jag travade bara några varv inne på ridbanan när vi kom tillbaka för att känna på honom. Han är verkligen så fin och börjar bli riktigt rund och fin.

Nu ska jag stoppa någonting i min mage, för som vanligt, har jag inte ätit speciellt mycket idag!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

2 kommentarer

  • Isabell

    Hej! Jag undrar (eftersom din blogg heter brolotensgrafit.com) om du vet vilken ponny Brolötens Fendi är? Han ska ha Grafit som pappa. Fendi är rättså gammal kanske 23-26år? Men ska ha tävlat rättså högt när han var som bäst så du kanske vet vem han är?
    Var skötare på honom för något år sedan!

    • rc70

      Hej Isabell!
      Jag vet mycket väl vem Fendi var, men Grafit var inte pappa till honom! Däremot hade de liknande stamtavla!
      Brolötens Fendis pappa hette Finney Master RC 41, och han är morfar till Grafit! 🙂 Fendi dog tyvärr 2012 23 år gammal.
      Va roligt att du hittat hit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.