Hingst

Hingstvisningen på Flyinge

Igår åkte vi ner till hingstvisningen. Jag, Pernilla och så Agnes såklart, järngänget!

crelido4Det var en väldig variation på hingstar som visades. Bästa, enligt mig, var Fürstenball och Crelido. Crelido har ju varit en utav mina stora favoriter sen jag såg honom på Hästak 2009. Där red han galopp-piruetter, passage och piaff och vände sedan upp 3-4 galoppsprång på ett 1,50m hinder.  Jag tycker att tjejen som red honom igår gjorde ett jättebra jobb för att bara ha ridit honom i drygt 40 minuter och han är killriden innan. Han är 17 år gammal nu och han var något öppen i formen när hon red. Men han visade verkligen sin höga ridbarhet då han gled över bommarna högst upp på stöden. En del såg det som att han ”släpade magen i bommarna”. Men de som satt runtomkring mig tyckte precis sin jag, att han förtjänade sitt Årets Hingst i Danmark. 🙂

Ja, de allra flesta bilderna är inte 100% skarpa, men det var svårt att få till dem perfekt eftersom jag satt en bit bort och inte kunde använda blixt. 🙂 Så ni får helt enkelt stå ut!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.