Häst

Söndag 24/3 2013

Igår kom Giovanna precis när Jannicke och kompaniet till hingstpremieringen med Invictus Castleknock. Eftersom Jannicke bor i Staffanstorp så erbjöd jag att de kunde komma hit och umgås istället och ställa Keso (hingsten) i en utav mina boxar. Eftersom Jannicke och jag har känt varandra sedan 2003 så är det ju bara roligt om vi får umgås. Jannicke äger stoet Brolötens Cinnabar som är väldigt närbesläktad med min Brolötens Grafit. Inte helt ologiskt att de är födda på samma stuteri. Cinnabar är efter Finney Master, vilket var Grafits morfar. Grafit var efter Lambay Inver, vilket är Cinnabars morfar. Simpelt va?

Cinnabar fyller 21 år i år. Den 15 maj. Ett datum hon delar med sin dotter Cassiopeia Nova och Jannickes dotter Mathilde! 🙂

Hingstpremieringen flöt på bra faktiskt, och för första gången sen 2008 så gick jag inte med en hingst i snöre. Det var med blandade känslor, visst har det varit kul att vara så involverad men också ganska skönt att slippa bröta med unghingstarna på plats. 🙂 Det var framförallt väldigt roligt att träffa alla uppfödarkollegor igen och andra vänner som t ex Hanna Kulstad (uppfödare till Midsummer Iris) som plötsligt kom gående på planen! Superkul!

Giovanna ankom som skrivet på morgonen innan jag åkte till premieringen. Hennes ägare Anna hade lastat henne själv och lastade även av henne själv här hos mig. Sedan gick Gia (nya smeknamnet) ut i sin nya hage..och ställde sig och brunstade. Kan ni tänka er några som blev väldigt glada? Bingo for omkring en stund men stod faktiskt stilla och åt när den värsta uppståndelsen lagt sig. I natt stod lilla Gia inne i sin box i ett stall fyllt med hingstar. Hehe, så vi slog helt klart hål på myten om att ston och hingstar inte kan stå i samma stall 🙂

Nu på morgonen så åkte Jannicke, Jennifer, Daniella, Vilgot och Keso hem igen! Så nu är det bara 2 hingstar tillsammans med Gia på gården. I helgen kommer Monia hem. Jag längtar.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.