Häst

Skritta!

Ja, vintern verkar ju inte vilja släppa oss ännu. Jag har 1dm pudersnö på min ridbana men under är det en 1dm tjock isskiva. I alla hagarna ligger det drivor med isbitar ifrån vattentrågen och hästarna har fortfarande vintertäcken på sig. Suck! Ge mig plusgrader nu! Den enda som verkar ha anammat våren här i Villtofta är Giovanna som brunstar tydligt. Vi andra är mest frusna och eländiga.

Det har hittills gått väldigt lugnt och stilla med Gia i stallet. Hingstarna äter det de ska och hon står nöjt och tuggar hösilage när jag öppnar på morgonen. Jonas tog in dem igår och hans enda kommentar om Gia var hon var ju otroligt snäll att ta in!. Han är med andra ord härdad av Monarch som ibland är lite av en bulldozer.

Idag har både Monarch och Bingo fått skritta 20-30 minuter på ridbanan. Det var HALT! Monarch visat återigen prov på hur klok han är och skrittade snällt varv efter varv efter att ha försökt trava och bara halkat. Han svarade när Gia ropade på honom från sin hage men fortsatte snällt att skritta. Bingo Bell däremot. Han var fruktansvärt billig nu på morgonen. Han kunde inte för sitt liv stå stilla i stallet, inte heller när han fick benskydd eller när vi gick till ridbanan. På ridbanan trodde jag att han skulle bryta alla benen i kroppen. DET ÄR HALT HINGST$]%[}€~+{ skrek jag så grannarna undrar nog vad exakt jag håller på med ;). Han travade så långsamt han bara kunde. Han skulle INTE skritta. Till råge på det så var han så kopiöst uppdragen i magen (det går ju ett brunstande sto hemma matte, hallå?!). Efter 20 minuters skrittande så började han slappna av och såg riktigt fin ut igen. Jag TRYCKER i honom mat i ett tappert försök att hålla honom någorlunda rund det här året. Han sköter sig faktiskt förvånansvärt bra ! Han äter all sin mat och han står stilla i sin hage och solar. Mycket stolt över hur han hanterar situationen i år. Han börjar bli vuxen, även om det går väldigt långsamt ! 🙂

20130325-103401.jpg

20130325-103407.jpg

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.