Häst

Det här med brunst …

När Giovanna kom för en vecka sedan idag så hade hon precis gått in i en brunst och flyttat till ett nytt ställe. Hon visade en väldigt tydlig brunst, men den var nog utan ägglossning. Bingo var inte märkbart intresserad under brunstens 3 sista dagar. Han gick knappt fram till staketet och hälsade på henne på morgonen när jag släppte ut dem. Det är så skönt att jag kan lita på honom.

Nu har Giovanna, efter 7 dagar gått ur sin brunst vilket också är väldigt skönt. Ston kan ibland haka upp sig och börja krångla med sina brunster så det känns skönt att hennes brunst till synes ter sig normalt – även om det inte är någon garanti att hon blir dräktig. Igår och idag när jag ledde ut henne så var hon inte det minsta intresserad av Bingo utan travade snabbt ut i hagen och började äta på sitt hösilage 😉 Bingo mumlade lite åt henne när hon gick ut men fick inget medhåll. Så det verkar inte bättre än att Gia börjat landa här hos oss 🙂 lagom till att Monia kommer hem. Imorgon. ❤

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.