Hingst

Quaterback 2003

Han är blott 7 år gammal, men redan en legend. Han är Quaterback.

QuaterbackQuaterback
2003
e Quaterman (Quando-Quando -Roccodero – Jura)
u Passionata
ue Brandenburger (Beach Boy 814 – Wendekreis)

Vid ”Bundeschampionatet” 2006 fick han som 3åring totalpoängen 9,5 fördelat på; 9,5 för trav, 10 för galopp, 7,5 för skritt och 9,5 för exteriören. Han är godkänd i Berlin-Brandenburger, Oldenburg och Hannoveraner förbundet.

QuaterbackDenna exceptionellt rörliga unghingst har redan börjat i högsta klass. Han kopplades ihop med den begåvade unga ryttaren, Christian Flamm Hessen, och galopperade från konkurrensen vid ”Bundeschampionatet”.

Han började sin hingstkarriär genom att bli utsedd till Championhingst i Neustadt / Dosse 2005.
År 2006, efter Bundeschampionatet, vann han sitt 30 dagarstest i Neustadt / Dosse med enastående resultat:
Int. 9.0
Trav 9,25
Galopp 9,75
Skritt 7,63
Ridbarhet 9,75
Hoppning 7,75

Quando-QuandoHans stamtavla är fullpackad av traditionella hingstar från Brandenburgisches Landgestuet. Hans far, Quaterman, verkade där och är efter hingsten Quando-Quando – ”den utmärkta dressyrhingsten som Christy Oatley-Nist rider.”
Quaterman har själv varit en mycket bra fadershingst och tävlingshäst, och har kvalificerat sig för finalen i Bundeschampionatet 2003, 2004 och 2005

Quando-Quandos karriär inom sporten och avel har varit exemplariskt. Det började 1995 då han såldes som topphingstföl på Vechta auktionen. Det fortsatte med att han blev ”1c Premium” vid hans godkännande och var obestridd vinnare vid bruksprovet med högsta möjliga poäng, 10 för karaktär och vilja att utföra,  9,5 för ridbarhet och 9 för temperament, skritt, trav och galopp.

QuattroQuando-Quando är efter den inflytelserika hingsten Quattro, vars blodslinjer innehåller framgångsrika hopphästar, men även superatletiska och rörliga dressyrhästar. Quattro, själv, utmärkte sig i dressyr men visade ännu större talang över hinder, och det borde han , med Qredo de Paulstro som pappa. Den hingstlinjen går tillbaka till franska blodet genom Galoubet, Alme Z, Ibrahim och Furioso xx.
en liten inflik här är att Quando-Quando och Quattro är FRUKTANSVÄRT lika på bild…

Brandenburgers hingstlinje (Beach Boy 814) går Brandenburgeråterigen till det franska blodet genom hingsten Zeus. På Brandenburgers möderne kommer den utmärkta Hanoveraner hingsten Wendekreis, beundrad för de utmärkta ridhästar han producerade.

Beach Boy 814, född 1983, importerades från Holland 1990 och verkade i Svensk avel mellan 1990 och 2001. Beach Boy 814 är efter Zeus – Lucky Boy xx – Odin van Wittenstein. Han fick vid sitt godkännande 99889=43. Mellan 1986 – 1990 verkade han i den tyska aveln där han har 6 godkända söner och 117 registrerade tävlingshästar. 2001 exporterades han till Kanada.

Quaterback

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.