Häst

Skogstur!

Idag började jag tömköra Bingo. Jag brukar ta honom sist för att han är mycket roligare och framförallt lättare att ha att göra med så jag behöver ha lite krafter till Monarch… Men idag fick BB börja. Jag lindade faktiskt honom dagen till ära, mest för att jag hade gott om tid 😉

Vi skrittade direkt ut i lyckan och gick där och kämpade en stund både han och jag. Knöligt och snöfält varvat med barmark och isfläckar! Det var lite knepigt att ta sig fram men han gjorde det med bravur 🙂 efter kanske 10-15 min så gick vi tillbaka och travade några minuter på ridbanan. Han var precis lika bra som vanligt och marscherade fram genom vatten och snö 🙂 han är inte så känslig. När vi kom in så stod han faktiskt helt lös på gången medan jag lindade upp lindorna och plockade av honom grejerna.

Sedan var det bröt-Götes tur att promenera ut i skogen. Det började sådär när Monarch, som själv valt att gå till höger på ridbanan tvärnitar och börjar vända sig om för att det var vattenpölar på den sidan. Precis som hans mamma, så stannade han, satte sig ner, försökte vända och vägrade gå framåt… Men efter att jag blivit förbannad och tvingat honom att GÅ (!!) så gick det hur bra som helst. Jag tänkte först inte testa att gå ut till Lyckan, med tanke på hur han precis betett sig, men när han själv valde att svänga av ridbanan uppe mot Lyckan så tog jag chansen. Han skrittade faktiskt på, fnorkade högljutt och stannade till ibland. Men sedan kom vi ut på Lyckan och då var det inga problem. Först gick han och tittade på allt, hoppade för allting från höger till vänster. Men efter kanske 10 min så var han så uttråkad att han knappt gick framåt… 😉 han fick också trava några minuter på ridbanan.

Jag märker hur lätt jag tappar ytterhanden när jag tömkör Monarch. Han förböjer sig lätt till vänster och försvinner bort ifrån mig (åt höger) istället för att stanna på det böjda spåret. Men så fort jag hjälper och stöttar upp hans yttersida så är det inga problem alls för honom att följa det böjda spåret hela varvet runt! Han är väldigt tjusig när han travar i form och verkligen vilar på steget ❤ ser fram emot att rida honom nu när ridbanan blir torr !!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.