Häst

Stallhjälp…

Stuteriet söker stallhjälp.
Du bör vara över 15 år, under 170cm och helst inte väga över 70kg då ponnyerna här är relativt små (139-144). Du bör ha mer än 4 års ridskoleerfarenhet och unghästvana är ett stort plus, men inget måste. Viljan att lära sig och förmågan att anpassa sig till olika hästar är det viktigaste.
Du bör vara orädd men för det inte dumdristig då man ibland får säga till hingstarna, på skarpen.

Observera att hästarna här INTE är några nybörjarhästar och att du förmodligen inte kommer att få sitta upp förrän du lyckats leda dem till och från hagen, ibland lite knepigare än annars.

Här finns hästar att motionera, erfarenhet av betäckningar, utställningar och hingstar. Detta utlovas i utbyte av mocknings- och fodringshjälp på en regelbunden basis. Hästavel är inget vidare luckrativt så någon finansiell ersättning är inte möjlig.

Hit går tyvärr riktigt dåligt med bussar (läs inga alls) så skjuts/moped/cykel (eller om du för den delen ÄLSKAR att promenera 3-6km) är att föredra !

Stallet finns i Villtofta, 1,5mil söder om Växjö.

Läs mer om stuteriet på Stuteri Valorous.

Om någon känner någon …

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.